VILLA LKV

Blogissa esittelemme uudis- ja päivän kohteet sekä käsittelemme ajankohtaisia aiheita.

Oppi, ikä ja kaikki

The päivä koitti jälleen

Jaahas, jälleen kerran koitti päivä, kun reppuselät marssivat kohti opinahjoa. Monen mielessä pyörii varmasti vielä viime kevät ja etäkoulu. Kevät oli kyllä tämän suhteen varsin mielenkiintoista aikaa. Toivotaan, että koululaiset saavat nyt jatkaa normaalisti koulussa käyntiä ja tämän myötä pienten opiskelijoiden vanhemmat saavat keskittyä päivisin työntekoon tai muihin omiin askareisiin.

Suomen koulutusjärjestelmä on kyllä upea, onhan se saanut tunnustusta ympäri maailman. Oppivelvollisuus päättyy sitten aikanaan, mutta tämän jälkeen jokaisen on hyvä kouluttaa itseään esim. oman ammattiosaamisen vuoksi.

Myös me kiinteistönvälittäjät opiskelemme vuosittain uutta

Kiinteistönvälitysalaa säätelee hyvin tarkkaan Suomen laki, tarkemmin sanottuna kiinteistölainsäädäntö, joka muuttuu ja saa päivityksiä aika ajoin. Vuoden 2020 Kiinteistölainsäädäntö on 1140 sivuinen, melkoinen painos kyseessä. Kirja sisältää kiinteistönvälityksen, vuokravälityksen, vuokraustoiminnan ja isännöinnin keskeiset lainsäädännöt. Teoksessa on mukana LKV- ja LVV-kokeissa tarvittava lainsäädäntö. Hyvä kirja siis kyseessä, jonka käyttö on syytä hallita.

Pelkän lakikirjan lukeminen ei riitä

Yksi välitystyön kannalta toinen erittäin tärkeä opus on nimeltään: Ohje hyvästä välitystavasta. Kurkkaa TÄÄLTÄ miltä ohje näyttää. Mikäli olet välittäjä ja kyseinen ohje on jäänyt lukematta, suosittelemme että teet sen nyt, sillä hyvää välitystapaa tulee noudattaa ilman sen kummempaa mukinaa.

Monen toimijan tulisi ryhdistäytyä

Aina ei kuitenkaan ohjeet mene ihan perille asti, sillä harmillisen usein saamme kuulla kentältä ihan perustavaa laatua olevista toimitapavirheistä. Hyvänä käytännön esimerkkinä; osa välittäjistä jakaa mm. isännöitsijäntodistuksen väärin perustein, kuin lentolehtisen. Kyseessä on henkilötietoja sisältävä asiakirja, jota ei missään nimessä saa jakaa esitteen tavoin.

Villa Oy LKV on allekirjoittanut noudattavansa hyvän välitystavan ohjetta ja täten mm. tämän todistuksen jakamiseen liittyviä ohjeita noudatetaan meillä tarkoin. Tämä on kyllä niin hyvä aihe, että siitä riittää pohdittavaa ihan vaikka erilliseen postaukseen. Ehkäpä otamme sen aiheeksi tässä syksyn mittaan.

Pidetääs lippu korkealla ja noudatetaan yhdessä oikeita oppeja:

JAA:
Lisää artikkeleita

Me olemmeVILLA LKV,  jokaisen laadukasta palvelua ja osaavaa välitystyötä arvostavan ensisijainen valinta. Palvelumme mahdollistaa asiakkaillemme mitä parhaimmat ja onnistuneimmat asuntokaupat.