Historian havinaa

3/72

Tämän kerran postauksen koti sijaitsee arvostetussa Tuulensuun talossa 6. kerroksessa, viihtyisän Hämeenpuiston kupeessa.

Asunto on kokenut lähivuosien aikana melkoisen muodonmuutoksen ja lopputulos on kerrassaan kaunista katsottavaa. Mistään tinkimättä toteutetut remontit ja ovat toteutettu ainoastaan laadukkain materiaalein ja ammattilaisten toimesta ja mikä tärkeintä, varsin hyvällä maulla.

Tämä näyttävä ja hyväkuntoinen koti sijaitsee rauhallisella, mutta silti hyvinkin keskeisellä alueella Tampereen keskustassa hyvin arvostetussa taloyhtiössä.

Tämä omalle tontille vuonna 1927 valmistunut näyttävä rakennus on nähnyt ison osan Tampereen historiaa ja toimiikin alueella tunnistettavana maamerkkinä ja varsinaisena kunnossapidon malliesimerkkinä.

Rakennuksen on suunnitellut Bertel Strömmer ja se edusti upeasti valmistuessaan uusklassista tyylisuuntaa. Vielä tänäkin päivänä rakennus on yksi Tampereen kauneimmista. Valmistuessaan se oli Tampereen suurin asuintalo. Tarinan mukaan, Tuulensuu nimen Strömmer lainasi Kauppakadun ja Näsilinnankadun kulmasta, jota vanha polvi oli nimittänyt Tuulensuuksi.

Rakennuksessa on toiminut myös aikoinaan pohjoismaiden suurin ja komein elokuvateatteri, joka lopetti toimintansa vuonna 1991. Nykyisin tilassa toimii musiikkiteatteri Palatsi.

Asunnon yhteydessä myydään harvinaista herkkua, oma autohallipaikka. Autohalli sijaitsee rakennuksen kellarikerroksessa, johon kulku onnistuu hissillä suoraan kotiovelta.

JAA ILMOITUS: