fbpx
VILLA LKV

Blogissa esittelemme uudis- ja päivän kohteet sekä käsittelemme ajankohtaisia aiheita.

Kesä, aurinko & viikonloppu

Kyllä nyt kelpaa

Nyt jos koska kannattaa pakata pyyhe ja uikkarit mukaan ja suunnata rannalle, sillä tässä taidetaan viettää kesän viimeisiä näin kauniita viikonloppuja. Vesikin on vielä sopivan lämmintä, tai ei nyt niin lämmintä, mutta ei kuitenkaan kylmää. Sopivan virkistävää sanoisin.

Vedestä puheenollen

Kyseessä on ainutlaatuinen ja tärkeä elementti, joka meille suomalaisille tuntuu olevan lähes itsestäänselvyys. Näin ei kuitenkaan ole kaikkialla maailmassa ja mitä tulee puhtaaseen veteen, se on rikkautemme.

Koska vettä on helposti saatavilla, käyttää kotitaloudet sitä melko ajattelematta ja välillä myös tuhlaten. Onneksi uudet asuinrakennukset ja osa putkisaneeratuista rakennuksista on jo siirtynyt huoneistokohtaiseen vedenmittaukseen. Piti kulkea aina vuoteen 2020, kunnes suomessa alettiin tosissaan puhua huoneistojen ja taloyhtiöiden energiansäästöistä.

Energiasäästöjä lakiuudistuksilla

Kuluvana kesänä valtioneuvosto antoi eduskunnalle lakiesityksen, jolla uudistettaisiin kaukolämmön, kaukojäähdytyksen ja veden mittaamista ja laskutusta. Uudistuksen tavoitteena on edistää energiansäästöä ohjaamalla kotitalouksien veden ja lämmitysenergian kulutusta energiatehokkaampaan suuntaan. Tämän myötä laskutus olisi käyttöön/kulutukseen perustuvaa. Etäluettavilla mittareilla mitattuun kulutukseen perustuva laskutus tulisi aina sovellettavaksi uusissa taloyhtiöissä. Vanhat taloyhtiöt siirtyisivät kulutusperusteiseen laskutukseen sitä mukaa, kun niissä lain voimaantulon jälkeen tehtävän putkisaneerauksen yhteydessä asennettaisiin asianmukaiset etäluettavat vesimittarit.

Myös lämmityksen ja jäähdytyksen mittaukseen ja laskutukseen esitetään muutoksia. Uusille rakennuksille toimitettava kaukolämpö ja kaukojäähdytys on mitattava etäluettavilla mittareilla. Jo asennetut kaukolämpö- ja kaukojäähdytysmittarit olisi muutettava etäluettaviksi tai korvattava etäluettavilla mittareilla viimeistään 31.12.2026. Mahtavaa, hyvä Suomi.

Asiasta meille uutisoi Suomen Kiinteistönvälittäjät Ry, jonka jäsenenä Villa LKV on ollut vuodesta 2013. Kyseessä olisi aivan loistava uudistus ja en keksi mitään syytä, miksikö tämä uudistus ei etenisi vauhdilla. On kuitenkin meidän kaikkien yhteinen etu pitää energiankulutut matalina. Ja hei, mikä tässä hienointa ? säästöjen myötä oma kukkaro kiittää sinua takuuvarmasti.

Postauksen teille jakoi:

JAA:
Lisää artikkeleita
Päivän kohde

Niemenrannan upea omakotitalo

Neliöt 143 m2 Selitelmä 5h+k+s valmistunut 2009 Tämä näyttävä ja ajattoman kaunis omakotitalo sijoittuu omalle tontille uudelle ja viihtyisälle Niemenrannan asuinalueelle. Kodin asumismukavuuden takaa ennen

Lue lisää
Uudiskohde

As Oy Nokian Revontulenkatu 18

Paritalo 2 kpl uusia paritaloasuntoja Nokian Harjuniittyyn. Huoneluku: 4h+k+s+autotalli. Valmistuminen 2022 kevät/kesä. Asunto A 118,9 m2 Asunto B 118,9 m2 Kesäksi 2022 uuteen kotiin viihtyisälle

Lue lisää
Päivän kohde

Näyttävä ja valoisa loft

Neliöt 34,5 m2 Selitelmä 1h+kt+parvi valmistunut 2019 Oi mikä herkku onkaan tämä Kaakinmaan loft-koti. Tämä ihastuttava asunto sijaitsee historiallisesti merkittävässä, entisessä Suomen Trikoon tehdasrakennuksessa. Tämä

Lue lisää
Uudiskohde

Lehtotie 2 ja 4

Paritalo 4 kpl uusia muuttovalmiita paritaloasuntoja Ylöjärven Vuorentaustaan. 4h+tupakeittiö. Valmistuminen 2022 kevät. talo 2 A Varattu talo 2 B Varattu Talo 4 A Varattu Talo

Lue lisää

Me olemmeVILLA LKV,  jokaisen laadukasta palvelua ja osaavaa välitystyötä arvostavan ensisijainen valinta. Palvelumme mahdollistaa asiakkaillemme mitä parhaimmat ja onnistuneimmat asuntokaupat.

asuntounelmia | unelma-asuntoja

Mietitkö kotisi myyntiä?