Blogi

Kesän ihanin piha

By VILLA LKV

28.8.2019

Hetken ehdimme fiilistellä hyvinkin syksyisiä päiviä, tuntui kuin kesä olisi jälleen kerran riistetty meiltä pois aivan liian ajoissa. Lämpimän ilmamassan ajautuminen pohjolaan oli enemmän kuin toivottua, taas kesä jatkuu ja tämän myötä myös ulkosalla oleskelu.

Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä…

Tuttu biisi?

Lämpimien kelien myötä asuminen ja oleskelu siirtyy väistämättä ulos, jos se vain suinkin on mahdollista. Yleisimmin tällaiset mahdollisuudet tarjoavat pientalot, etenkin omakotitalot. Suomen kesän ollessa melko lyhyt ja vähäluminen, on hyvä kiinnittää huomio takapihan viihtyisyyteen ja toki myös sen toiminnallisuuteen. Suomessa piha olisi hyvä rakentaa niin, että sen käytön voi aloittaa jo aikaisin keväästä ja jatkaa käyttöä aina pitkälle syksyyn. Piha-alueen ilmansuunnassa olisi hyvä huomioida auringon suunta, se kun ei suomessa liiaksi paista. Millainen on sitten hyvä piha? Tämä toki riippuu asukkaasta ja hänen tarpeista, mutta ainakin kaupunkiasumisessa nykypäivän avainsanoja on helppohoitoisuus, isot terassit ja vehreys.

Tällä kertaa pääsemme esittelemään teille ehdottomasti tämän kesän ihastuttavimman pihan ja tämän myötä kurkkaamme sisälle myös itse asuntoon.

Omakotitalo

5h+k+s, 148 m2, Tampere-Risso 

Kodin aistikasta pohjaratkaisua ei voi kuin kehua.

Talo on tieltä päin katsottuna kaksi kerroksinen, mutta todellisuudessa asuminen tapahtuu kolmessa eri tasossa. Takapihan suunnalta katsottuna koti vaikuttaakin yksikerroksiselta, mielenkiintoista sanoisin. Kivan lisän oleskelutiloihin luo kaikki aputilat sekä harrastetila. 

Kodin takapihalla unohtuu arjen kiireet ja voit hyvinkin kuvitella olevasi rentoutumassa ihastuttavassa ja luonnonläheisessä lomakeitaassa. Piha-alue rakentuu muutamaan eri tasoon luoden sinne vehreitä ja etenkin viihtyisiä oleskelualueita. Upeat kiviaidat rajaavat terassialuetta ja sitä ympäröivä viherkasvillisuus takaa viihtyisyyden. Maapinnat ovat terassipuuta tai luonnon kiveä, helppohoitoista kaikin puolin. Pihan ilmansuunta on etelä, joten auringon säteetkin löytävät sinne tiensä hyvin. Kivana extrana, pihasta löytyy myös ulkoporeamme.

Koti tarjoaa mitä ihanteellisimmat puitteet lapsiperheille tai muuten vaan tilaa ja avaraa asumista arvostavalle. Kaikista pinnoista ja kalusteista näkee, että tämä koti on suunniteltu asuttavaksi ja kestämään käyttöä ja kulutusta vuosiksi eteenpäin. Laadukkaissa valinnoissa mennään myös pintaa syvemmälle, mm. tekniset ominaisuudet ovat nykypäivän huipputekniikkaa.

Kivitasoja ei taida voittaa mikään, niin helppohoitoiset ja käyttöä kestävät pinnat ovat kyseessä. Tästä keittiöstä löytyy kaikki kodinkoneet mitä toivoa voi, astianpesukoneita on kaksin kappalein.

Yläkerrassa on lasten valtakunta; aula, kaksi makuuhuonetta sekä pesuhuone/wc (pesukoneliitäntä).

Alakerran aulan välittömässä yhteydessä on kodinhoitotila/kuraeteinen. Tämä taitaa olla jokaisen lapsi/koiraperheen unelmaratkaisu.

Lämmityksestä vastaa edukkaat käyttökulut omaava hybriditekniikka, joka on myös varsin ekologinen valinta.

Asunnon hybridilämmitysjärjestelmä hyödyntää samanaikaisesti sekä perinteisiä että uusia lämmitystekniikoita. Kyseessä on ns. monienergialämpöpumppu MELP, joka haastaa perinteisen maalämmön alhaisilla lämmityskustannuksilla. Lyhyesti kerrottuna, järjestelmä kokoaa yhteen olemassa olevat lämpöjärjestelmät yhdeksi kokonaisuudeksi ja lämmittää talon käyttöveden ja lattialämmityksen. Tässä kodissa lämmitysjärjestelmiä ovat; vesikiertoinen lattialämmitys (poistoilmalämpöpumppu), aurinkokeräimet, vesitakka + lämpöakku. Tämän myötä liikutaan matalaenergiatalon luokituksen alarajalla. Ilmanvaihdon talossa hoitaa kone lämmöntalteenottotekniikalla.

JAA:

MIKÄ BLOGI?

Blogia ylläpitää kiinteistönvälitysliike VILLA LKV. Esittelemme blogissa erilaisia ja mielenkiintoisia meille myyntiin tulleita kohteita. Kiinnostuitko palvelustamme? Tutustu meihin tarkemmin :)

Varaa maksuton arviokäynti

© VILLA OY LKV

p. 010 279 9655

[email protected]

Mustanlahdenkatu 17, 33210 Tampere