fbpx
VILLA LKV

Blogissa esittelemme uudis- ja päivän kohteet sekä käsittelemme ajankohtaisia aiheita.

Kesän ihanin piha

Hetken ehdimme fiilistellä hyvinkin syksyisiä päiviä, tuntui kuin kesä olisi jälleen kerran riistetty meiltä pois aivan liian ajoissa. Lämpimän ilmamassan ajautuminen pohjolaan oli enemmän kuin toivottua, taas kesä jatkuu ja tämän myötä myös ulkosalla oleskelu.

Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä…

Tuttu biisi?

Lämpimien kelien myötä asuminen ja oleskelu siirtyy väistämättä ulos, jos se vain suinkin on mahdollista. Yleisimmin tällaiset mahdollisuudet tarjoavat pientalot, etenkin omakotitalot. Suomen kesän ollessa melko lyhyt ja vähäluminen, on hyvä kiinnittää huomio takapihan viihtyisyyteen ja toki myös sen toiminnallisuuteen. Suomessa piha olisi hyvä rakentaa niin, että sen käytön voi aloittaa jo aikaisin keväästä ja jatkaa käyttöä aina pitkälle syksyyn. Piha-alueen ilmansuunnassa olisi hyvä huomioida auringon suunta, se kun ei suomessa liiaksi paista. Millainen on sitten hyvä piha? Tämä toki riippuu asukkaasta ja hänen tarpeista, mutta ainakin kaupunkiasumisessa nykypäivän avainsanoja on helppohoitoisuus, isot terassit ja vehreys.

Tällä kertaa pääsemme esittelemään teille ehdottomasti tämän kesän ihastuttavimman pihan ja tämän myötä kurkkaamme sisälle myös itse asuntoon.

Omakotitalo

5h+k+s, 148 m2, Tampere-Risso 

Kodin aistikasta pohjaratkaisua ei voi kuin kehua.

Talo on tieltä päin katsottuna kaksi kerroksinen, mutta todellisuudessa asuminen tapahtuu kolmessa eri tasossa. Takapihan suunnalta katsottuna koti vaikuttaakin yksikerroksiselta, mielenkiintoista sanoisin. Kivan lisän oleskelutiloihin luo kaikki aputilat sekä harrastetila. 

Kodin takapihalla unohtuu arjen kiireet ja voit hyvinkin kuvitella olevasi rentoutumassa ihastuttavassa ja luonnonläheisessä lomakeitaassa. Piha-alue rakentuu muutamaan eri tasoon luoden sinne vehreitä ja etenkin viihtyisiä oleskelualueita. Upeat kiviaidat rajaavat terassialuetta ja sitä ympäröivä viherkasvillisuus takaa viihtyisyyden. Maapinnat ovat terassipuuta tai luonnon kiveä, helppohoitoista kaikin puolin. Pihan ilmansuunta on etelä, joten auringon säteetkin löytävät sinne tiensä hyvin. Kivana extrana, pihasta löytyy myös ulkoporeamme.

Koti tarjoaa mitä ihanteellisimmat puitteet lapsiperheille tai muuten vaan tilaa ja avaraa asumista arvostavalle. Kaikista pinnoista ja kalusteista näkee, että tämä koti on suunniteltu asuttavaksi ja kestämään käyttöä ja kulutusta vuosiksi eteenpäin. Laadukkaissa valinnoissa mennään myös pintaa syvemmälle, mm. tekniset ominaisuudet ovat nykypäivän huipputekniikkaa.

Kivitasoja ei taida voittaa mikään, niin helppohoitoiset ja käyttöä kestävät pinnat ovat kyseessä. Tästä keittiöstä löytyy kaikki kodinkoneet mitä toivoa voi, astianpesukoneita on kaksin kappalein.

Yläkerrassa on lasten valtakunta; aula, kaksi makuuhuonetta sekä pesuhuone/wc (pesukoneliitäntä).

Alakerran aulan välittömässä yhteydessä on kodinhoitotila/kuraeteinen. Tämä taitaa olla jokaisen lapsi/koiraperheen unelmaratkaisu.

Lämmityksestä vastaa edukkaat käyttökulut omaava hybriditekniikka, joka on myös varsin ekologinen valinta.

Asunnon hybridilämmitysjärjestelmä hyödyntää samanaikaisesti sekä perinteisiä että uusia lämmitystekniikoita. Kyseessä on ns. monienergialämpöpumppu MELP, joka haastaa perinteisen maalämmön alhaisilla lämmityskustannuksilla. Lyhyesti kerrottuna, järjestelmä kokoaa yhteen olemassa olevat lämpöjärjestelmät yhdeksi kokonaisuudeksi ja lämmittää talon käyttöveden ja lattialämmityksen. Tässä kodissa lämmitysjärjestelmiä ovat; vesikiertoinen lattialämmitys (poistoilmalämpöpumppu), aurinkokeräimet, vesitakka + lämpöakku. Tämän myötä liikutaan matalaenergiatalon luokituksen alarajalla. Ilmanvaihdon talossa hoitaa kone lämmöntalteenottotekniikalla.

JAA:
Lisää artikkeleita
Päivän kohde

Niemenrannan upea omakotitalo

Neliöt 143 m2 Selitelmä 5h+k+s valmistunut 2009 Tämä näyttävä ja ajattoman kaunis omakotitalo sijoittuu omalle tontille uudelle ja viihtyisälle Niemenrannan asuinalueelle. Kodin asumismukavuuden takaa ennen

Lue lisää
Uudiskohde

As Oy Nokian Revontulenkatu 18

Paritalo 2 kpl uusia paritaloasuntoja Nokian Harjuniittyyn. Huoneluku: 4h+k+s+autotalli. Valmistuminen 2022 kevät/kesä. Asunto A 118,9 m2 Asunto B 118,9 m2 Kesäksi 2022 uuteen kotiin viihtyisälle

Lue lisää
Päivän kohde

Näyttävä ja valoisa loft

Neliöt 34,5 m2 Selitelmä 1h+kt+parvi valmistunut 2019 Oi mikä herkku onkaan tämä Kaakinmaan loft-koti. Tämä ihastuttava asunto sijaitsee historiallisesti merkittävässä, entisessä Suomen Trikoon tehdasrakennuksessa. Tämä

Lue lisää
Uudiskohde

Lehtotie 2 ja 4

Paritalo 4 kpl uusia muuttovalmiita paritaloasuntoja Ylöjärven Vuorentaustaan. 4h+tupakeittiö. Valmistuminen 2022 kevät. talo 2 A Varattu talo 2 B Varattu Talo 4 A Varattu Talo

Lue lisää

Me olemmeVILLA LKV,  jokaisen laadukasta palvelua ja osaavaa välitystyötä arvostavan ensisijainen valinta. Palvelumme mahdollistaa asiakkaillemme mitä parhaimmat ja onnistuneimmat asuntokaupat.

asuntounelmia | unelma-asuntoja

Mietitkö kotisi myyntiä?