Vanhasta tehtaasta nykypäivän kodiksi

No mitäs herkkua nyt olisi tarjolla? Tarjolla olisi loft-henkinen arvoasunto historiallisesta Kangasalan Urkutehtaasta 😊 No mistäs tallainen urkutehdas oikein löytyy ja miten ihmeessä siellä asuu joku?

 

No, kaikki alkoi vuonna 1844 kun Kangasalan urkutehdas aloitti toimintansa kyseisellä tontilla. Tuolloin senaatti antoi urkujen rakennusoikeuden Ruotsissa syntyneelle Anders Thulélle, jolla oli jo valmiiksi alan kokemusta Ruotsalaiselta urkutehtaalta. Thulén ensimmäiset omalla nimellä valmistuneet urut valmistuivat vuonna 1844 Tammisaaren kirkkoon.

 

Aikakauden huomattavimmat urut olivat silloin Suomen suurimmat, vuonna 1885 valmistuneet Tampereen Aleksanterin kirkon 33-äänikertaiset urut. Mistään pikku pajasta ei siis ollut kyse. Se toimi neljässä sukupolvessa ja työllisti parhaimmillaan sata työntekijää, ollen näin pohjoismaiden suurin valmistaja.

 

Urkutehdas teki konkurssin vuonna 1983. Tämän jälkeen tiloissa toimi Hotelli Urku 1990-luvulta vuoteen 2011 asti. Tämän jälkeen oli uuden aikakauden aika ja nyt rakennus palvelee nykyisessä muodossaan Loft-henkisinä asuntoina 😊 Kangasalla pidetään edelleenkin syksyisin Urkuperinnepäivät 😉

 

 

 

 

 

Esittelemme teille tästä upeasta talosta kahteen asuinkerrokseen sijoittuvan kodin, joka hurmaa katsojansa. Mukavia katseluhetkiä 😊

 

 

Astuessasi sisään, kiinnittyy huomionne ensimmäisenä hulppeaan huonekorkeuteen sekä näyttäviin ikkunaruutuihin. Koko alakerta on suurta yhtenäistä tilaa joka yhdistettynä isoihin, kahteen eri ilmansuuntaan oleviin ikkunoihin, luo poikkeuksellista tilan ja avaruuden tunnetta.

 

 

Itse pohjaratkaisu onkin mitä onnistunein kun oleskelutilat keittiöineen on sijoitettu alakertaan ja makuuhuoneet löytyvät asunnon toisesta kerroksesta.

 

 

Yläkertaan saavuttaessa kukaan ei voi olla huomaamatta talon henkeen sopivia valaisimia.

 

 

Makuuhuoneissa on reilusti tilaa ja huonekorkeutta, joka on mahdollistanut mm. sen, että yhteen huoneeseen on rakennettu parvi tuomaan lisätilaa asumiseen.

 

 

Päämakuuhuoneen tunnelman kruunaa esiin jätetyt kattohirret sekä viihtyisä länteen suuntautuva parveke.

 

 

Rappukäytävien historian havinaa 🙂 Tämä Kangasalan maamerkkeihin lukeutuva rakennus rakennettiin alun perin jo vuonna 1844 ja näin ollen omaa pitkän historian jopa koko Suomen mittapuulla.

 

 

As Oy Kangasalan URKU, kyllä tässä yhtiössä kelpaa asua. Viimeisimmät mittavat saneeraukset valmistuivat 2012 jolloin rakennus otettiin asuinkäyttöön. Tällöin uusittiin käytännössä kaikki talotekniikka vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Täten taloyhtiö onkin hyvin arvostettu ja vakavarainen ja sen asukkaat voivat vain nauttia mukavasta asumisesta sekä maltillisista asumiskustannuksista nyt ja tulevaisuudessa.

 

 

TIETOJA KOHTEESTA

  • Kohdenumero 9674251(somessa #Kohdenumero9674251)
  • Toimeksiantonumero 7262017
  • Kerrostalo, 4h+k+kph+s+p, 106 m2
  • Kangasala, Keskusta
  • Kangasalantie 1108 B

 

Edellä esitelty koti on yksi meille myyntiin tulleista kohteista. Mikäli kohde on vielä myynnissä, löydät sen TÄÄLTÄ.

 

 

TILAA UUTISKIRJEEMME

Emme spämmää turhaan 🙂 Uutiskirjeen tilaajana saat mm. tiedon uusista blogipostauksista ja hyödyllistä tietoa asuntokaupan kuulumisista.